Sosyal Medya

Güncel

Karayılan İran‘a, Bayık Suriye‘ye kaçtı

İçeride Paralel yapının savcıları yurt dışına kaçarken, dışarıda da terör örgütü PKK'nın lider kadrosunda yer alan Murat Karayılan İran'a, Cemil Bayık Suriye'ye kaçtı. Bu bilgi Türkiye'nin düzenlediği operasyonların istihbarat raporlarına yansıdı.



Türkiye'nin PKK'ya yaptığı hava ve kara operasyonlarının istihbarat raporlarına göre 300PKK'lı öldürüldü, 500'e yakın PKK'lı ise yaralandı. Ayrıca raporda PKK'nın lider kadrosunda bulunan Murat Karayılan'ın Ä°ran'a, Cemil Bayık'ın Suriye'ye geçtiÄŸi bilgisi yer aldı.

KAMPLAR YÜZDE 80 ORANINDA HASAR ALDI

Ä°stihbarat raporlarına göre PKK kampları büyük ölçüde tahrip oldu. BombardımanlarınKandil, Hakurk, Zap, Gara, Metina, Haftanin, AvaÅŸin-Basyan kamplarına yüzde 80 oranında hasar verdiÄŸi raporlara yansıdı.

800 TERÖRÄ°ST 'SAVAÅž DIÅžI' KALDI

Raporlara göre operasyonlarda 300'e yakın terörist öldürüldü, yaklaşık 500'ü yaralandı. Böylece 800 civarında teröristin "savaÅŸ dışı" kaldığı yazıldı.

KARAYILAN Ä°RAN'A BAYIK SURÄ°YE'YE

Örgütün lider kadrosundaki bazı isimler ise yer deÄŸiÅŸtirmek zorunda kaldı. Murat Karayılan'ın Ä°ran'a, Cemil Bayık'ın Suriye'ye geçtiÄŸi bilgisi raporlarda yer aldı.

EVLERÄ°N ALTLARINDA TÜNELLER KAZILMIÅž

Raporlar göre, terör örgütünün kent merkezlerinde ve irili ufaklı sivil yerleÅŸim yerlerinde çok sayıda silahlı militanı bulunuyor. Bu teröristlerin bulunduÄŸu evlerin altlarında tüneller kazıldığı, bazı evlerin bu tüneller yoluyla birbirine baÄŸlandığı rapor ediliyor.

CUMHURBAÅžKANI ERDOÄžAN'IN MUHTARLARA MESAJI

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, teröristlerin evleri kulanıdığına dikkat çekti ve CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'nde, muhtarlar seslendi: "Hangi evde kim var, nedir ne deÄŸildir. Benim muhtarım bunu gelecek, orada kaymakamına, valisine emniyet müdürüne bildirecek."

ÖRGÜT KARADENÄ°Z'E YÖNELÄ°K YENÄ° YAPILANMA Ä°ÇÄ°NDE

Ä°stihbarat raporlarında da Şırnak ve civarındaki geliÅŸmelerin hassasiyetle takip edildiÄŸi belirtiliyor. Karadeniz ve AÄŸrı yöresi daÄŸlarına yönelik yeni bir yapılanma içinde olan örgütün, bu bölgelerdeki faaliyeti de yakından takip ediliyor. Raporlarda, bu bölgelerdePKK'nın amaçlarına yönelik güvenlik güçlerinin aldığı önlemlere yer veriliyor. (AkÅŸam)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.